T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / MURATPAŞA - Barbaros Ortaokulu

Bugün Bir İyilik Yaptım

Öğrencilerin, "Veren el alan elden üstündür" anlayışını idrak ederek ve özümseyerek yaşamalarına katkı sağlamak amacıyla başlattığımız projemiz tümsınıflara iyilik kutuları konularak hayata geçirildi.

                Öğrencilere ve  topluma karşılıksız iyilik kavramını sevdirmek ve yaşatmak, öğrencilere yardımlaşma, iyilik, hayırda yarış duygusu ve alışkanlığı kazandırmak, iyiliğe, doğruluğa ve güzelliğe duyulan inancın zayıfladığı düşünüldüğünde öğrencilere hala bu değerlerin var olduğunu gösterebilmek ve farkındalık oluşturabilmek, "Mutlu et, mutlu ol" "İyilik yaparsan iyilik bulursun" sloganı ile öğrencilerimize değerlerimizi iyilik yaparak ve yaşayarak öğretmek, gerçek doğrunun iyilik yapmak olduğunu, iyilik yapmanın insana neler kazandırdığını ve iyi olmanın yaşattığı hazzı gösterebilmek için öğrencilerimiz iyilik oyunlarını oynamaya karar verdiler. Okulda tüm sınıflara iyilik kutuları hazırlayarak öğrencilerimizin yaptıkları iyilikleri yazarak atmalarını sağlayacaklarını ve yapılan iyiliklerin sayılarının ve yapılan iyilik alanlarının belirlenecektir. Onlar öğrencilerde iyilik, yardımlaşma, selamlaşma, çevreye karşı duyarlılık gibi değerlerin farkında olmalarını sağlamak için faydalı olacaktır.

 

               Hedefimiz; iyilik duygusunun davranışlara yansımasını sağlamak. Öğrencilerin, "Veren el alan elden üstündür" anlayışını idrak ederek ve özümseyerek yaşamalarına katkı sağlamak. Gerçek doğrunun iyilik yapmak olduğunu, iyilik yapmanın insana neler kazandırdığını ve iyi olmanın yaşattığı hazzı gösterebilmek. Öğrencilerimize her zaman ve her alanda iyilik yapabilmeyi öğretmek. Öğrencilerde İyilik yapmayı alışkanlık haline getirmek. İyilik yapmak için her fırsatı değerlendirmeyi davranış haline getirmek. Küçük iyilikler birleştirildiğinde, büyük işler başarıldığını öğrencilerin farkına varmasını sağlamak. Sosyal alanda topluma fayda sağlayacak davranışları ortaya çıkarmak. Toplumsal sorunları anlamaları ve çözüm yolları aramaları konusunda öğrencilerimize yol göstermek. Sosyal çevresine karşı farkındalığını artırmak ve empati duygularını geliştirmesine yardımcı olmak. Toplumda oluşan yanlış algıları onarmak. Öğrenci profiline olumlu yönde katkıda bulunmak.

 

20-03-201920-03-201920-03-201920-03-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.03.2019 - Güncelleme: 01.02.2023 21:24 - Görüntülenme: 394
  Beğen | 3  kişi beğendi