Etiket Sonuçları: Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Nis

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında öğrencilerimiz arasında ezberledikleri “memleket okul ve çocuk vb.”konulu şiirler üzerine video çekilerek ezbere okuma yapma yarışması

düzenlenmiş ve birinci olan öğrencimiz belirlenmiştir

(7-D Gizem Nur ÇAKIR)

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimizin grafiti çalışmalarını okul panosunda sergiledik.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Mart ayı etkinlikleri kapsamında bu ay öğrencilerimiz Mevlana’nın Mesnevi Hikayeleri adlı eserini okumuşlardır .  Öğrencilerimizin Mesnevi hikayelerinde geçen kelimeleri tanımaları ve anlamlı bir şekilde kullanabilmeleri için “ Kare Bulmaca, Kelime Türetme, Anlamını Bul” etkinliklerinin öğrenciler tarafından hazırlanması sağlanmıştır . Sınıflarımızda “Mesnevi Hikayeleri” okutulmuş, öğrencilerimiz tarafından “Öykü Kartları” hazırlanmıştır. Okulumuz öğrencilerinin de etkinliklere katılıp Mevlana’nın Mesnevi Hikayeleri ile ilgili farkındalık oluşturulmuş ve Mevlana ile ilgili okul panosu düzenlenmiştir.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında; kültürel mirasımızı koruma, gelecek nesillere aktarabilme ve zengin anlam özelliklerini daha iyi kavramayı amaçlayarak öğrencilerimizin eserlerinden oluşan"Deyimler ve Atasözleri Sergisi" düzenledik. Bu sayede hem eğlendik hem öğrendik.

Bakanlık tarafından yürütülen "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında okulumuzda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirilmiştir.

Her birini emeklerinden dolayı kutlarız.

Hikaye anlatma yarışması birincisi

8/D sınıfı öğrencisi Fevzi Kerem DEMİRCİ,

En iyi cümle/afiş yarışması birincileri

7/D sınıfı öğrencisi Gizem Nur ÇAKIR

5/B sınıfı öğrencisi Kayra VATAN,

Sözlük yarışması birincisi

8/B sınıfı öğrencisi Ecem HAYIRLI,

Dede Korkut hikayesi yazma yarışması birincisi

8/C sınıfı öğrencisi Mehmet Yaman TAŞPEK

Bakanlığımızın ‘Dilimizin Zenginlikleri Projesi’ kapsamında ‘Anahtar Kelimelerle Hikâye Anlatma’ yarışması düzenledik. Yarışmaya katılan öğrencilerimizin heyecanlı oluşları ve anlattıkları öyküler ile yarışmamız verimli bir şekilde tamamlandı.Öğretmenlerimizden oluşan kurulun değerlendirme sonucuna göre;

8/D sınıfı öğrencisi Fevzi Kerem DEMİRCİ birinci,

8/C sınıfı öğrencisi Beren DİLMAÇ ikinci ,

5/C sınıfı öğrencisi Azra TOP üçüncü olmuştur.

Öğrencilerimizin her birini yeniden tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Hatırlatmaca Etkinliği

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsaminda "Hatırlatmaca"etkinliği yapıldı.Öğrenciler kendilerine verilen kağıtlarda yazan kelimelerin hangi kelimeyi hatırlattığını bulmaya çalışırken keyifli anlar yaşadı.