Okulumuz Hakkında

Barbaros İlköğretim okulu 1944 yılında Bahçelievler'de Vali Haşim İŞCAN tarafından yaptırılmış olan parkın içerisindeki dükkanlarda 1951-1952 eğitim öğretim yılında eğitim ve öğretime açılmıştır

Hemşerimiz Sayın Mahmut KONUK'un gayretleri ve Milli Eğitim Müdürü Zeki Tanıl'ın direktifleri ile 45 öğrenci ile okul eğitim öğretime başlamıştır. Okulun açılışında İstiklal Orta Okulu Müdürü Tahir DAĞYAR'ın çok emekleri geçmiştir. Okulun ilk öğretmenleri Fazıl AKTÜN , Safiye EMRE ve Fethiye AKTAN'dır.1951-1952 öğretim yılında Mahmut KONUK'un çalışmaları ve Vali İhsan Sabri ÇAĞLAYANGİL'in emirleri ile okul 3 sınıflı Bahçelievler İlkokulu adını aldı. Okulun öğretmenliğine ilk olarak 1951-1952 öğretim yılında Fethi Taşkent atanmıştır. Yine öğretmen olarak Ayşe Keresteci ve Dolmacı tayin edilmişlerdir. Bahçelievler ilkokulu olarak açılmış olan okulumuzun adı 27.12.1951 tarihinde Merkez BARBAROS İlkokulu olarak değiştirilmiştir. Okulumuz eski yapılar içerisinde öğretimine 1975-1976 öğretim yılına kadar devam etmiştir. 1975 yılında Vali Hüseyin ÖĞÜTCEN , Bayındırlık Müdürü Güngör Dabak Okul müdürü Orhan ŞAHBAZ ve okul koruma derneğinin gayretleri ile tamamlanmıştır.Okulumuzun projesini mimar Cemil Cahit SÖNMEZ yapmış ve mühendis Osman Zeki SÖNMEZ bitirmiştir. 1987 yılında Okul koruma derneği yönetimi ve Başkan Turan BİLEYDİ ile okul müdürü Kazım BAYRAK'ın üstün gayretleriyle okulun zemin katı duvarları kaplanarak dört derslik ilave edilmiş çevre duvarı tamamlanmıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde 1988 yılında okulumuz modern bir laboratuara kavuşturulmuştur. Okulumuz yönetici ve öğretmen kadrosuyla eğitim ve öğretimini en üst seviyede devam ettirip tarihin derinliklerinde kalan büyük Türk denizcisi Barbaros Hayrettin Paşa'nın adını anıtlaştırmaktadır.

Okulumuzda 1951 yılından bu güne dek çalışan okul müdürleri;

• Fethi TAŞKENT