Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı için faaliyet gösterecek olan Okul Aile Birliği'nin seçimi bugün gerçekleştirildi, geçmiş dönemde okulumuz için yapılan çalışmaların bilgileri velilerimizle paylaşıldı.

Yeni seçilen Okul Aile Birliğinde görevli değerli velilerimize başarılar diliyoruz.

100. şeref yılında,

Geçmişe vefam, geleceğe emanetim,

Farklılığım, zenginliğim,

Kocaman mozaiğim,

Atam'dan hediyem,

Marşım, Bayrağım

Türkiye Cumhuriyetim

Dillerimizde marşımız, yer gök şanlı bayrağımız

100.yılında Cumhuriyetimizi öğrenci,öğretmen ve velilerimizle coşkuyla kutladık.   Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

100 yıllık Cumhuriyet'im;

Köklerini toprağın altına salmış çınar ağacım,

Bağımsızlığım, ümidim,

Kırmızım beyazım,

Ayım, hilalim,

Güvencem, vatan sevdam,

Toprağım, bereketim,

Çocuğum, gencim, ihtiyarım,

Yarınlarım, hayallerim,

Ve sen Atam!

Sen savaş meydanlarında başkomutan,

Sen kara tahtada başöğretmen,

Sen mecliste, vatanın kurtuluşunda, medeniyette,

Bilimde,sanatta,fikirde,

Cumhuriyet'imin ilk gününde,100 yaşında...

Sen her Türk'ün yüreğinde,

Sonsuza kadar bizimlesin.

8. sınıflar için

" Meslek Tanıtımı" etkinliği kapsamında okulumuzda ağırladığımız Diş Hekimi Anıl DÜNDAR'a öğrencilerimize katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz.

Ekm

Öğrencilerimizi ve emeği geçen değerli öğrencilerimizi kutluyoruz

Eyl

18-21 Eylül 2023 tarihleri arasında tüm sınıflar için planladığımız 1. dönem sınıf veli toplantılarını bugün itibariyle tamamladık.

Katılım sağlayan tüm velilerimize teşekkür eder,bir kez daha başarılı ve mutlu bir eğitim-öğretim yılı dileriz.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının ilk gününde bugün büyük bir heyecanla okul bahçemizde buluştuk.

Okulumuz 6D sınıfı öğrencilerinden Mikail YILMAZ, Antalya'da yapılan Triatlon Yarışmasında il 2.si olmuştur.

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır.

Toprak uğrunda ölen varsa vatandır.

Öğrencilerimizden;

7B sınıfından Salih MAFACAN grekoromen güreşte Antalya il 2.si,

6D sınıfından Mikail YILMAZ 2Km ve 10Km yol koşusunda yaş grubunda 1.,

8F sınıfından Efe Kerem AKÇETİN Manisa'da yapılan yol bisikleti bölge yarışmasında bölge 1.si olmuşlardır.

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşını kabulü kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra günün anlam ve önemini belirten yazılar ve şiirlerle program devam etti.

Barbaros Ortaokulu olarak Yaşanabilir Çevrede Mutlu Çocuklar ve Atıklarımızı Değerlendirelim "Sıfır Atık" eTwinning projemiz ile Ulusal ve Avrupa kalite etiketi ödülü kazanılmıştır. Sabiha Gökşen Anaokulun da düzenlenen törenle Okul Müd. Sibel ÖZTÜRK, Öğretmenlerimiz Gül ÖZDEMİR, Meliha KUŞ, Hülya DEMİRCİ ödüllerini törenle almışlardır.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kütüphaneler Kültür Merkezine Dönüşüyor" projesi kapsamında 12 Ocak 2023 Perşembe günü okulumuzda okur-yazar buluşması etkinliğinde Başarı yazarı ve Kişisel Gelişim Uzmanı Mümin SEKMAN, kitap söyleşisinde öğrencilerle buluştu.Öğrencilerimiz Mümin SEKMAN' ı dinleme ve kendisine "başarı" ile ilgili soru sorma fırsatı yakaladı.Programa Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Sn.Dr.Emre ÇALIŞKAN ,İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sn.Fatma Zeynep ŞERAN,İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Sn. Muhammed ÖZDEMİRCİ ve Sn.Kasım KOCABAŞ katıldı.Söyleşi öncesinde öğrenciler ve öğretmenler tarafından hazırlanan Nostalji Sergisiyle geçmişe hoş bir yolculuk yapıldı.Bu anlara öğrencilerin müzik dinletisi de eşlik etti.

Davetimizi kırmayarak okulumuza gelen ve öğrencilerimizin hayatında iz bırakan Sn. Mümin SEKMAN'a teşekkür ederiz.

@muminsekmanofficial

HAYDİ CUMA NAMAZINA

Cuma namazı farz bir namaz, mutlaka camide kılınması gereken, kazası olmayan bir namazdır. Onu diğer namazlardan ayıran en önemli özelliği ise, tüm Müslümanlarının bir araya gelerek adeta birlik duygularını pekiştirerek dünyada Müslümanların büyük bir güç olduğunu, olabileceğini gösteren siyasi bir yönünün olmasıdır. Bizler de Barbaros İmam Hatip Ortaokulu olarak öğrencilerimizde bu bilinci oluşturmak için onları 06.01.2023 cuma günü Antalya Orman İl Müdürlüğü Camii'ne götürdük. Ahenk Projesi kapsamında yapılan bu faaliyetin ardından öğrencilerimize yemek ikramı yapıldı. Bizlere iyi bir ev sahipliği yapan, yakın ilgi ve samimiyetlerini esirgemeyen, başta cami imam hatibi Ramazan Hocam'a müdürlerime ve diğer tüm personele teşekkür ederiz.

Okul rehberlik servisi tarafından tüm öğretmenlerimize "Ergenlikte Madde Kullanımı" konulu seminer verildi.