ANTALYA / MURATPAŞA - Barbaros Ortaokulu

Şbt

Ahenk projesi kapsamında 8. sınıf ögrencilerimizle üst ögrenim kurumlarını tanımak amacıyla TOBB Fen Lisesi'ni ziyaret ettik.Tüm öğretmen,idareci ve öğrencilere misafirperverlikleri için teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz  emekli müdürlerinden Sayın  Mustafa TAVALI'nın okulumuza teşriflerinden  mutluluk ve onur duyduk.Kendilerine cok teşekkür ediyoruz .

Şbt

7.sınıflarda Sosyal Bilgiler dersinde yazı çeşitlerinden Fenike alfabesi ile kil üzerine yazı çalışması yapıldı. Bugün kullandığımız Latin alfabesinin temeli Fenike alfabesine dayanmaktadır. Bilginin aktarılması, saklanması ve depolanmasında geçmişten günümüze yazı ve kağıt bulunmadan önce yazı yazılan kil tabletleri önemine vurgu yapıldı. Öğrenciler için farklı ve eğlenceli bir etkinlik oldu.

Şbt

AHENK projesi kapsamında Antalya Bölge İdare Mahkemesi hakimi Sayın Yücel KAMA 8.sınıf öğrencilerimize mesleğini tanıtıp Hayat tecrübelerini aktararak öğrencilerimizin sorularını cevapladı. Kendisine teşekkür ederiz.

Şbt

Barbaros Ortaokulu olarak koordinatörlüğünü yaptığımız  "Mutlu Nesiller için Yaşanabilir Dünya" adlı projemizin öğretmen hareketliliğini İtalya'nın Vasto şehrinde başarıyla  gerçekleştirdik.

Bir gemi yanaştı Samsuna sabaha karşı
Selâm durdu kayığı, çaparı, takası,
Selâm durdu tayfası (Cahit KÜLEBİ)